Chinese begraafplaats

Het hoofdartikel is een eerbetoon aan Henk Kok, die in januari op 97-jarige leeftijd overleed. Kok was een van de eersten die zich zorgen maakte over het behoud van funerair erfgoed in Nederland en daar op basis van eigen onderzoek over ging publiceren. Een eigenzinnig persoon, met een grote verdienste voor de kennis van onze geschiedenis van begraven en begraven worden.

Chinese begraafplaats

In dit nummer krijgt de succesvolle Chinese begraafplaats op Kranenburg in Zwolle aandacht. Andere begraafplaatsen die aan bod komen, zijn Groenesteeg in Leiden en Begraafplaats Hofstraat in Winschoten.
In twee bijdragen wordt gereageerd op het rapport van de Landelijke Organisaties van Begraafplaatsen (LOB), ‘De begraafplaats van de toekomst’, dat in september 2020 verscheen en in de media nog niet die aandacht heeft gekregen die het verdient.

Hells Angels

Wouter Schrover schreef een boeiend stuk over het broederschapsgraf van de Haarlemse Hells Angels op de Haarlemse begraafplaats Akendam.
Het graf van Geert Reinders, uit 1815, is op een andere manier actueel: hij werd wel de grondlegger van de immunologie in Nederland begraven, die vooral erkenning kreeg vanwege zijn onderzoek van de veepest.

Bestellen? Stuur een mail naar bureau@terebinth.nl